Back to Top

Elvesztett nap

2016.05.07

 
Reggel enyhén borús időre ébredtünk. Ez később átment szeles esős kifejezetten nyűgös időjárásba. Délig reménykedtünk még abban, hogy a sziget északi részén nem romlik le a félig napos idő ilyenre mint itt van, de nem így történt.

Végül itt ragadtunk a szálláson.

A morc idő attól azért nem rettentett el, hogy átguruljak a camachai nass-marketbe. Az utakon annak ellenére, hogy tiz méter alatt van a látótávolság, az autósok többsége nem használ világítást. Az autók szemből nem felsejlenek, hanem egyszer csak ott vannak mellettem.
Beszereztem négy kiló fagyit, Gabiba meg vettem sósmandulát. Olivér megvette a gumicukor kiállítás felső sorát. Vettem vizet és Azori szigetekről tejet, hogy súlya is legyen a dolognak.
Szeretek itt vásárolni, mert egyedül vagyok turistaként. Láthatom, ahogy a helyiek élik életüket. Látom, ahogy a férfiember telefonon próbálja tisztázni az otthoniakkal, hogy melyik tésztát vegye meg a kirakott kétszázból. Mókás, hogy itt is úgy megy, mint máshol, mégis más.

A tegnapi Gigi Sumos-os gyümölcsleves sztoriból kimaradt, hogy amikor bementem rendelni, akkor az egyik asztalnál egy jó ötvenes portugál férfi ült. Láthatóan melóból tartott valahová - gondolom haza. Munkaruhájából itélve kőműves vagy festő lehetett. Valami zöldséges turmixot ivott, méghozzá az 5 eurós változatot. Nagyon érdekes volt látni őt. Mi a kőműves munkát végzőkhöz a sört és a páleszt társítjuk, nem a gyümölcs turmixot.

A délutáni unalmamban elhatároztam, hogy ismét hajat mosok, mert a tegnapi nem volt valami nagy siker, ugyanis a lisszaboni szállodából elhozott mini üvegcsékben levő sampon után nem jött meg a komfortérzésem,  az a "most minden olyan jó" feeling. Gondoltam megvizsgálom a kis mini üvegcsék feliratait, hátha ott van a hiba az orrom előtt. A két fajta Clean feliratú üvegcse abban különbözött egymástól, hogy az egyik fehér, a másik átlátszó folyadékkal volt töltve. A két négyzet centis címke szélén másfél hidrogén atom magasságú felirat utalt a becses tartalomra. Próbáltam elolvasni szemüveggel, majd kettővel, de nem jött össze. Bevetettem a technikát és készítettem a Nikonnal egy makrót róla, így a 20 megapixel megtette a hatását. A képet kinagyítva megtudtam, hogy eddig a hasamra kentem a tusfürdőnek vélt sampont, és tegnap sikeresen mostam hajat a samponnak tartott tusfürdővel. Ettől lett a hajam olyan, mint egy jamaikai rasztáé és vélhetően a 3 az 1-ben hatásnak köszönhetően csúszott minden ki a kezemből a piszoár mellett.

Késő délután egyik pillanatról a másikra ragyogóan kisütött a napocska.
Reméljük holnap nem lesz ilyen durván rossz idő.
 

Sziasztok!