Back to Top

Bevezető

Előzmények:


Üdv mindenkinek, akit idetépett a balsors!

 
Ígéretet tettem sok embernek, hogy leírom majd a 2017-es portugál történéseket is, ezért jó korán elkezdtem összetákolni hozzá a keretet, ugyanis a 2016-os blogom látványosan összehányta magát, az idén pedig nem akarok így járni. Szeretném, ha a weblap-gányolás helyett csak a sztori leírásával kellene foglalkoznom.

A fenti két linken olvashatóak az ezelőtti két év történései. Mivel ezek már idejétmúltak, valószínűleg újra és újra ismételni fogom önmagam, mert számítok arra, hogy sokan nem fogják már azokat elolvasni.


Akik jártak már Madeirán és a sziget elrabolta a szívüket, azoknak nagy része kacsingat az Azori-ra is, mert nyughatatlanul kíváncsiak arra, hogy az a szigetcsoport is tud-e akkora élményeket adni, mint Madeira. Ez az oka annak, hogy idén először az Azori-ra fogok utazni és onnan megyek tovább Madeirára.


Tavaly októberben beszereztem a repjegyeket, lefoglaltam a szállásaimat és az autóbérléseket is lerendeztem. 
Repjegyekre sikeresen kifizettem annyi pénzt, amiből egy fiatal pár simán körülutazza a földgolyót.
A nagy kiadások fő oka az, hogy agymenésem változatlan.
Nem utazok fapaddal, mert roppant nagy táskáim vannak, nem bérlek airbnb-n szállást, mert nem fizetek egy közvetítő cégnek háromnegyed évvel előre, és nem bérlek alsó kategóriás autót közvetítő cégen keresztül, mert csak.


Leírásom nem hagyományos úti beszámoló, így ne keressétek benne a "helyeket, amiket meg kell látogatni". Aki kíváncsi a helyekre az úgyis odamegy és megnézi. A megnézendő helyekkel kapcsolatos lelkendezéseket meg már leírták mások előttem ezerszer meg még egyszer.


A történetet tulajdonképpen magamnak írom, hogy majd amikor az Alzheimer megette már az emlékeim nagyobbik részét, akkor is találjak némi bizonyítékot saját múltamra. Ha ez nem zavar, legyél a vendégem!
 
Írásomat ajánlom még magamon kívül anyámnak, és lányaimnak.
Ajánlom magára hagyott főnökömnek, aki éppen elhagyja a tökeit, miközben én az enyéimet csak lógatom. Ajánlom írásom a kedvenc kamionos csapatom Krisztijének, Melindájának, Mónikájának, Andreájának, Andrásainak és Zsoltjának. Ajánlom legrokonabb és legvilágjáróbb Jánosomnak meg az ő Beájának. Ajánlom még az Ádámoknak, a Juditoknak, a Katáknak és Attáknak, Esztiknek, Zoltánoknak, Gyuráknak és a Virágoknak.
 
És természetesen ajánlom Neked is, hogy meg ne pukkadj amiatt, hogy kihagytalak a hirtelen született felsorolásból.


2017 augusztus,  T-11


Tercsi, Fercsi, Kata, Klára
és valahány név a naptárba'
Elhúztam Portugálba...


2017 szeptember 5.


...folytatás...