Back to Top

Gran Canaria, ahogy én látom


2019.06.12

GC-vel jól kibabrált a teremtő.
A sziget természeti adottságai nem kedvesek a szemnek. 

Kérdezhetnétek, ha nem szép akkor miért is jár ide ennyi ember? 
Nos, a klima kitűnő. És ez utóbbi nyerőre fordítja GC életét. 

Gran Canaria-ra látogatók túlnyomó része délre utazik, az ott levő gigantikus strandolós-napozós paradicsomba. 
El kell mondanom újra, hogy ez ott nagyon jól meg van csinálva.

Ha szeretném ezt a formáját a pihenésnek, akkor a déli oldal szinte bármelyik része lehetne vágyaim beteljesítője. A déli települések közötti sziklás, köves területek csak emelik a kontrasztot ahhoz, hogy még jobban érezzük magunkat a kiépített területeken. Ha pedig valaki ki akar ruccani napozósból a fővárosba, akkor ezt megteheti egy 120 km/h-val járható autópályán. 

Aki úgy gondolja, hogy kirándulós típus, annak nincs könnyü dolga.
Teheti azt is amit én, hogy megpróbál az interneten előzetes infókat keresni, melyek alapján megtervezi a napjait. Lehet menni véletlenszerű kóválygósban is, de egyik sem igazán jó. 

Nekem volt három napom, amibe semmiféle képpen nem lehet belesűríteni a látnivalókat, mivel a köztük levő távolságok időben meglehetősen nagyok - értsd ezt úgy, hogy sok helyen a negyvenes tempónak már örülhetsz. De ha ilyen tempóban járod be a helyeket, akkor a beszámolódban arról, hogy mit láttál csak azt tudod irni: aszfalt, záróvonal, kövek mindenütt.

Ha strandolós - kiruccanós vagy, akkor talán a legjobb az, ha a kirándulós napodra megbízol egy helyi irodát, aki elvisz a szép helyekre, kihagyva az eltévedéseket és pluszban adva azokat a helyeket, amiket egyébként meg se találnál. Biztos lehetsz benne hogy ár-érték arányban jobban jársz, mint a saját szervezéseddel. 
Ajánlom figyelmetekbe a YourGranCanaria csapatot, ahol magyar nyelvű idegenvezetést is kaphattok. 


Nem szenvedtem Gran Canarián.
Mindössze nem értem el azokat a helyeket amire vágytam. 

A szállásom szerintem észak egyik legjobb szállása, ha eltekintünk attól, hogy itt csak a holdbéli táj és egy strand van. A környék leputtyadtsága ellenére jól éreztem magam itt. A bookingon látható képek nem adják vissza jól ennek a háznak az otthonosságát. A házigazda annyi mindent bocsát a vendég rendelkezésére, hogy nehéz olyanra gondolni, amit nem találnál meg valamelyik fiókban. Érstd ezt úgy hogy a sampontól a légyírtóig, vagy a talpas pohártól a mosogatógépig mindened meg van. 

A Cicar / Cabrera Medina autókölcsönzővel meg vagyok elégedve itt Gran Canarian. Jól szervezettnek tűnik a dolog. Az autóleadás annyi idő amíg kipakolod a cuccod a kocsiból. Mire hátranéztem, már el is hajtott vele valaki, gondolom takarítani. Kérnek egy szignót, és a kezedbe nyomják a pénzt amit a benyáért letétben hagytál. Ha kevesebbel vitted vissza kevesebbet kapsz. Ha többel, akkor gondolom többet.

Zárom ezt az oldalt, rövidesen indul a Binter gép La Palmára.


/n