Back to Top

Espigáo

 

Espigáo egy kicsiny falu magasan fenn a VE4 völgyének oldalában.
Van egy saját mini hegycsúcsa a völgy keleti oldalához közel. Délelőtt 11-kor a völgy fala még árnyékában tartja az egész falut beleértve a gondosan megművelt, alig garázs méretű teraszokat is.

Ma délelőtt is dolgozik kinn a földjén egy idősebb férfi és egy nő. Úgy tűnik burgonyát ültetnek. Itt biztosan nincs poharazgatás munka előtt vagy közben, mert egy megbotlás is végzetes eredménnyel járhat. 

Folyik az akrobatikus kapálás. Körlöttük egy kutya rohangál, száján szájkosárral.


Gömbölyű dolgokat nem érdemes itt termelni :)

Ami érdekes még ezen a településen az, hogy a legutolsó kalyibáig is ki van építve a közvilágítás. Úgy tűnik hogy Madeirán nem veszekszenek a dolgokon, hogy egy oszlop melyik cégé. Ha már leásták tesznek rá egy lámpát is, hadd világítson. Megy rajta villany, telefon, internet.


Csináltunk pár igazán jó videót, majd hazamentünk grillezni.
A délután folyamán a fiatalok visszamentek Espigáoba, mert Ági is szerette volna látni ezt a helyet. Beszélgettek ott egy helyi asszonnyal, aki panaszolta, hogy hiába élnek olyan helyen, ami szép a szemnek, ha közben súlyos anyagi gondjaik vannak. Mindezt mondta természetességgel, amin nem sütött át semmilyen depresszív hangulat.


Közben kicsilány itt maradt velünk délutáni szunyában, mi meg kussoltunk és még lélegzetet is csak lábujjhegyen vettünk, hogy fel ne ébredjen, mert nyugalom addig van amíg az unoka alszik. Ha felébred még a szemünk is elfárad a figyelésben, hogy mikor gurul le a kocsifelhajtón, vagy mikor esik bele a medencébe, vagy mikor történik valami olyan amitől beindul a sírásgenerátora és estébé.

Holnap innen ---->

/n